dilluns, 14 de setembre del 2009

WOMAN FROM TOKIO


Deep Purple esprem la seva llegenda al Sant Jordi Club
NURIA MARTORELL
BARCELONA
Van ser les grans icones dels anys 70. I gairebé amb el mateix repertori que llavors els va convertir en els primers déus del heavy metal, Deep Purple es presenta demà a la nit al Sant Jordi Club, esprement fins i tot la mateixa gira, la Rapture of the Deep Tour, que els va tornar a l'actualitat el 2005 i amb la qual van visitar Barcelona per última vegada, concretament el gener del 2006 i amb el Pavelló de la Vall d'Hebron com a escenari.

Com en aquella ocasió, ja no hi són Richie Blackmore ni Jon Lord, però la veu d'Ian Gillan i la pètria secció rítmica que conformen Ian Paice i Roger Glover mantenen amb vida la banda que va inventar el rock dur i va facturar himnes de la talla de Smoke on the water. Ara els recolza el guitarrista Steve Morse (arribat del grup Kansas) i el veterà teclista Don Airey.

Sols instrumentals

El veterà grup de rock britànic segueix recorrent als seus immortals hits --Highway star segueix sent el clar candidat per obrir les actuacions--. I continua marcant-se llargs sols instrumentals.

Al llarg de la seva carrera, Deep Purple ha venut més de 100 milions de discos a tot el món. Va ser reconeguda com la banda més sorollosa del món pel llibre Guinness dels rècords als anys 70. I una última curiositat: durant els seus més de 30 anys de trajectòria, ha tingut 10 alineacions clarament diferenciades. Continus alts i baixos, propiciats també per una progressiva pèrdua de popularitat a finals dels 80, va fer autèntics estralls en el conjunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada